Hvad er formålet med en gris, der er opdrættet på en svinefarm?

En gris har mange anvendelsesmuligheder, men det ændrer dog ikke på det faktum, at en gris, der bliver opdrættet på en svinefarm ikke bliver brugt til meget andet end ét formål. Formålet for manden eller kvinden bag den respektive svinefarm, som sørger for at opdrætte den pågældende gris (højst sandsynligt langt mere end bare én gris – oftest er det mere end 1000 ad gangen), er naturligvis at kunne tjene penge på hver enkelt gris. Derfor bliver en gris på en svinefarm opdrættet med det ene formål, at den skal fedes op til en bestemt vægt og derefter skal den sælges til et slagteri, enten her i Danmark eller i udlandet, hvor den så vil blive slagtet.

Det indebærer blandt andet, at grisen ender som flæskesteg, koteletter, fars og bacon i supermarkeder og slagterbutik, mens blodet ofte bliver anvendt til at fremstille blodpølse. Det er på denne måde, at både en landmand og en slagter kan tjene penge på en gris, og det er også det eneste formål, som en sådan gris får lov til at tjene gennem sit meget korte liv, der ofte ikke varer meget længere end 5 til 6 måneder, inden den har opnået den optimale vægt.

Hvornår bliver en gris sendt videre til slagteriet?

Det er meget forskelligt, men som oftest, så er det når den er mellem 5 og 6 måneder gammel, da det som oftest er i denne alder, at den har opnået den optimale vægt, der lyder på 105 kg. Derfor når en gris på en svinefarm ikke at leve synderligt længe, inden den bliver sendt videre til slagteriet, hvor en gris ender sine dag som fødevarer til såvel mennesker som dyr i form af blandt andet flæskesteg til mennesker og tørrede griseører til hunde.